keresés a weboldalon

Ismét VB – hurrá!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ismét VB – hurrá!

2014 május 29 - csütörtök
Pár hét múlva kezdődik a 2014-es labdarúgó világbajnokság, amire nagy izgalommal készülök. Az iskolában, munkahelyeken sokan focilázban égnek, mindenki esélyeket latolgat, vagy csak kiválaszt egy szimpatikus csapatot, akinek majd szurkolhat az egy hónapos VB alatt.

A FIFA labdarúgó-világbajnokság a nemzetközi labdarúgóélet legfontosabb és legnépszerűbb viadala. A FIFA-tag nemzeti férfi labdarúgó-válogatottak versengenek a kupáért, amelyet a négyévente megrendezett döntő nyertese kap meg.

Az első döntőt 1930-ban rendezték Uruguayban. Azóta minden negyedik évben szurkolhattak a rajongók, kivéve 1942-t és 1946-ot, amikor a második világháború miatt nem rendeztek VB-t.

Az idei versenynek Brazília ad otthont június 12. és július 13. között. Legutóbb 1950-ben volt itt világbajnokság. 32 válogatott vesz részt a tornán. A címvédő spanyolok és a rendező Brazília csapata automatikus résztvevője lesz a tornának. A nyitómérkőzést Sao Paolóban, a döntőt a riói Maracana stadionban játsszák.

Én a brazil válogatottnak szurkolok, mert a világ legsikeresebb nemzeti tizenegye, amely öt világbajnoki címet tudhat a magáénak. Utoljára a 2002-es foci VB-t nyerték meg. A futballról közmondássá vált: „Az angolok felfedezték, a brazilok pedig tökéletesítették.”

 

Brazília az egyetlen csapat, amely valamennyi világbajnokságon részt vett, és az első, amely ötször nyerte el a győztes címét. Kétszer nyertek ezüstérmet, és kétszer lettek harmadikok.

A kedvenc brazil focistám Neymar da Silva Santos Junior vagy egyszerűen Neymar, aki jelenleg a Barcelona és a brazil labdarúgó-válogatott támadója.

Már nagyon várom a VB-t, hogy sok ismerőssel, és ismeretlennel együtt szurkolhassam végig az izgalmas meccseket!

Kovács Ferenc 4.a
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: