keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ismét véradás Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ismét véradás Zalaegerszegen (Videó)

2011 július 22 - péntek
Ismét Véradó Hetet szervez a Vöröskereszt Zalaegerszegi Szervezete. Az akció jövő héten hétfőn 8 órakor kezdődik az Országos Vérellátó Szolgálat Zalaegerszegi Intézetében, a Zárda utca 4. szám alatt. A nyári, zavartalan vérellátás érdekében a szervezők azt kérik: aki teheti, ily módon is segítsen bajba jutott embertársain.

Zala megye egészségügyének naponta 50 egység vérre van szüksége, melynek biztosítása heti szinten közel 300 véradót feltételez. Noha a Vöröskereszt időről időre mindent megtesz annak érdekében, hogy a kórházak ne szembesüljenek hiánnyal, dolguk egyre nehezebb. Az elmúlt 2 hét véradásai pl. csaknem félszáz egységnyi vér hiányával zárultak.

Az elmúlt évet összegezve Baracskai Józsefné, a szervezet megyei igazgatója elmondta, hogy közel 14500 egység vért sikerült biztosítaniuk. Annak ellenére, hogy ez a mennyiség fedezte a szükségletet, tavaly már jelentkezett a 0 negatív és az A negatív hiánya. Ennek okaként a vérző betegek és a szívműtétek nagy számát jelölte meg. A jövő heti akcióval, csakúgy, mint az eddigiekkel, ezt a helyzetet szeretnék elkerülni.

VN./CS.M.

Tartalom megosztása: