keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ismét Zalaegerszegre került a Hermész-díj

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ismét Zalaegerszegre került a Hermész-díj

2005 június 03 - péntek
A 76. Ünnepi Könyvhét alkalmából Hermész-díjjal tűntették ki a zalaegerszegi Keresztury Dezső Könyvesboltot. A díjat 1997-ben alapította a művelődési tárca, s minden évben három könyvesboltnak ítélik oda. Idén azonban csak a Keresztury könyvesbolt részesült a legmagasabb szakmai elismerésben, maga mögé utasítva számos más vidéki és fővárosi üzletet. A Hermész-díjat Budapesten, a könyvhét megnyitóján vette át Boczkó Attila, a könyvesbolt üzletvezetője a szaktárca politikai államtitkárától, Vass Lajostól.

Az üzletvezető kérdésünkre elmondta, hogy februárban nyújtották be a pályázatot, melynek komoly szakmai követelményei voltak. Csak olyan bolt számíthatott kitűntetésre, ahol évente legalább hat rendezvényt tartanak, az eladók beszélnek idegen nyelven, átlátható, tematikus elrendezésben vannak a könyvek a polcokra kihelyezve, s árusítják a Magyarországon évente megjelenő könyveknek több, mint a felét. A Keresztury Dezső Könyvesbolt esztétikus környezetének, színvonalas könyvbemutatóinak és író-olvasó találkozóinak, valamint a minőségi kiszolgálásnak köszönhetően megfelelt a pályázat kritériumainak.

A könyvkereskedelem legmagasabb szakmai követelményeit 2000-ben már a Simon István Könyvesház is teljesítette, ezért külön öröm, hogy öt év elteltével ismét egy zalaegerszegi üzletet jutalmazott meg a kulturális minisztérium a Hermész-díjjal.

Tartalom megosztása: