keresés a weboldalon

IV. Zala Open: Remekeltek a Gálások

Zalaegerszeg címer
Hírek

IV. Zala Open: Remekeltek a Gálások

2011 április 05 - kedd
Három ország 19 tánccsoportjának közel 400 versenyzője vett részt a hétvégén a zalaegerszegi Gála Társastáncklub által szervezett 4. Zala Openen. Európa legnépesebb formációs táncfesztiváljának a városi sportcsarnok adott otthont. A házigazdák három érmet is szereztek. Kuzma Péter, a Gála Társastáncklub szakmai alelnöke értékelte a negyedik formációs táncfesztivált.

– Több szempontból is elégedett vagyok. Mind az elődöntőket, mind az esti döntőt rengetegen kísérték figyelemmel. Kilencven százalékos telítettségű volt a sportcsarnok, ilyen népes közönség előtt még nem sikerült Zala Opent szerveznünk. Köszönet ezért mindenkinek! – fogalmaz Kuzma Péter. – Ami a szakmai szempontokat illeti: három kategóriában zajlott a verseny. A Gála Társastáncklub csoportjai közül hat jutott be a döntőbe. Legbüszkébb a felnőtt „A” ligában indult csoportunkra vagyok. Love című koreográfiájukkal az első helyen végeztek két nagyon erős osztrák csapat előtt. A „B” ligában a felnőttek között Army című koreográfiánk bronzérmet ért ezúttal, a One-t pedig negyedik helyre ítélte a zsűri. A legfiatalabbak korcsoportjában egy lengyel csapat győzött, a Gálások a második helyen végeztek. Ugyanebben a kategóriában egy hatodik helyet is szereztünk a Latin fiestával.

Sok lehetőségük nincs pihenésre a táncosoknak. Jövő hét végén Debrecenben lépnek parkettre a formációs táncok magyar bajnokságán.

F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: