keresés a weboldalon

Izgalmas csatában újabb győzelem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Izgalmas csatában újabb győzelem

2010 február 14 - vasárnap
Falco-Szova KC – Zalakerámia ZTE 74 – 85 (26-17, 16-23, 13-21, 19-24) NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Szombathely, 2500 néző. Jv.:Hartyányi, Bodnár, Hegedüs. Falco: Kálmán (8), Pankár (6), Kazlauskas (17/12), Frazier (19/3), Dies (12). Csere: Szanati, Borszéki (2), D. Wilson (10/6). Vezetőedző: Nikola Lazics.

ZTE: Hinnant (8), K. Wilson ( 20/12), Gáspár (2), Kámán (27/12), Trepák (6). Csere: Baki (8/6), Simon, Timberlake (8), Tóth Á. (6). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

A szomszédvári rangadón a találkozó elején a ZTE vezetett, aztán a hazaiak vették át a játék irányítását. A találkozó ezen szakaszában a ZTE gyengén védekezett, és a lepattanó labdákat is rossz százalékkal szedte. Fokozatosan állt össze a kék-fehérek védőjátéka, majd ezután megkezdték a felzárkózást. Segítségükre sietett a második negyed végén Kálmán László és Nikola Lazics is, akik szövegelésért technikait kaptak, így a ZTE-nek sikerült a fordítás.

A nagyszünet után tovább javult a kék-fehérek védekezése. A zalaiak megfogták Kazlauskast, és betörésekből sem voltak eredményesek a szombathelyiek. Támadásban pedig Kámán és K. Wilson gyártotta a pontokat, így a hajrában nyugodtabban játszhatott a zalai együttes, és teljesen megérdemelten gyűjtötte be zsinórban 18. győzelmét.

Vélemények

Bodrogi Csaba szakmai igazgató: Ezúttal Kámán és Wilson volt a nyerő ember, de nemcsak azért, mert ők dobták a legtöbb pontot. Biztatóan mutatkozott be az új fiú is.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – Óriási csatában nyertünk ismét. A hajrában ezúttal is remekeltünk. Szurkolóink ismét sokat segítettek.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: – A hajrában ismét maradandót alkottunk, egy szívósan küzdő Falcot sikerült legyőznünk.

(Zala-Lap, B. I. – L. D.)

Tartalom megosztása: