keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Izgalmas darabok a Hevesi Sándor Színházban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Izgalmas darabok a Hevesi Sándor Színházban (Videó)

2012 január 18 - szerda
Idén közel 10.000 bérletet adott el a színház, ebből 4500 diákbérlet volt. -hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit Besenczi Árpád a Hevesi Sándor Színház igazgatója tartott. Beszámolt a 2011/12-es évad második felének bemutatóiról, valamint előzetes ismertetést adott a jövő évi jubileumi évadról. Azt is elmondta, hogy január elsejétől a színház százszázalékos fenntartója a város lett. Idén rendezett anyagi körülmények között dolgozhatnak a művészek.

Az évad második felében is izgalmas és különleges darabok várják a nézőket a Hevesi Sándor Színházban. Elsőként pénteken a Szigliget-et tekinthetik meg Sztarenki Pál rendezésében. Besenczi Árpád, a teátrum igazgatója elmondta idén olyan előadás részesei is lehetnek a nézők, amire Zalaegerszegen még nem volt példa. Ez a lakásszínház, az Ady utca tízben. A Kapukód 01. Spiró György Prah című darabját tekinthetik meg. Teltlakásra számítunk- mondta Besenczi Árpád a Hevesi Sándor Színház igazgatója.

Február 24-én a Footloose zenés- táncos darab debütál, márciusban pedig az Illatszertár várja a közönséget. A beavató színház keretében pedig ezúttal Háy János Völgyhíd című darabjába kapcsolódhatnak be a város középiskolásai. De szerepet is kaphatnak majd, az Ádámok és Évák egy-egy előadásban. Májusban az Állatok farsangjában pedig közel 60 általános iskolás kap majd szerepet. Jövőre a jubileumi 30. évad alkalmából az első bemutató Lessing Bölcs Náthánja lesz. Ezzel a darabbal szeretnének tisztelegni Ruszt József emléke előtt. Emellett ifjúsági darab, musical, és egy rendhagyó krimi a Kvártélyház udvarán várja a nézőket.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: