keresés a weboldalon

Izgalmas kiállítások a Color Arts-on

Zalaegerszeg címer
Hírek

Izgalmas kiállítások a Color Arts-on

2009 szeptember 29 - kedd
A boulveard egy gyalogosforgalommal, fasorokkal, üzletekkel, kávéházakkal tarkított belvárosi utca; amolyan mászkálós, nézegetős. A Brezsnyev a kutya neve volt. Innen ered a budapesti Boulevard és Brezsnyev Galéria elnevezése. Nyugat és Kelet találkozási pontja ez. A népszerű „képbolt”, mely hetente szervez meglepő kiállításokat, az október 2-3-án megrendezésre kerülő Color Arts Fesztivál vendége lesz. A fiatal magyar képzőművészek támogatását felvállaló galéria No Para! című csoportos kiállítással várja a fesztivál közönségét a Cantoni Köbtex gyár egyik csarnokában.

„A falon vegyes képek lesznek” – árulta el ízelítőül Victora Zsolt, a B&B galéria vezetője. „Egyfajta magyar kortárs képzőművészeti áttekintés lesz ez a zalaegerszegi tárlat, mindenfajta komoly és hangzatos koncepció nélkül, zseblámpa viszont szükséges lesz a képnézegetéshez. A többi legyen meglepetés.”

Amit felvállalnak, az tulajdonképpen egy társadalom-művészeti edzőprogram. A fiatal, pályakezdő alkotókat be kell mutatni a nagyközönségnek, hogy alkotó és befogadó között létrejöhessen egyfajta egészséges kölcsönhatás. Egy egyedi, csak egyszer létező mű megismerésével vagy megvásárlásával mindenki – művész, eladó és vevő – jól jár.

A Color Arts Fesztiválon ezen kívül más képzőművészeti produkciókra is sor kerül. A Színház- és moziteremben helyi alkotók (többek között Gyerák Petra, Hettinger Csaba, Kiss Ágnes Katinka, Monok Balázs, Rozmán Balázs) művei lesznek láthatók, amolyan „dekorációul”.

Persze több lesz ez, mint az ott zajló előadásokat kísérő díszítés. A Képlet című bemutatón a dolgok kőből, gipszből, hőpapírból, zsírból, tűzből készülnek majd. Lesznek húskockák is plexiből. Így nem csak a színház- és mozielőadások miatt lesz érdemes bekukkantani.

Érdekes happening várható az Urban Café társulattól is, akik a poló-dizájnnal, grafikákkal és helyszíni festéssel készülnek, mindezt a kocsmában, zenei blokkokkal kísérve.

A fesztiválon egy építészeti folyosó is várja majd az érdeklődőket, Panelkatedrális címmel: egy tucat zalai születésű, frissen végzett építész (Agg Benedek, Bálizs Andrej, Berki Bálint, Bende Attila, Farkas Boglárka, Fischer Bence, Hajas Dániel, Kálcsics Veronika, Kozma Zsuzsanna, Molnár Tímea, Pethő Regina, Szabó Dávid) mutatja be vizsga- illetve diplomamunkáit.

A címadó munka Fischer Bence és Mécs Miklós alkotása, s a tárlat is az ő szervezőmunkájuk eredménye. A kétnapos rendezvényen ezen kívül a Városrehabilitációs Kft. is bemutatja a zalaegerszegi piactér rekonstrukciójának látványterveit.

A látogatók bepillantást nyerhetnek a történelmi városmag tervezett átalakításába, megújításába: hogy válik a mostani piactér szolgáltató, kereskedelmi és kulturális központtá.

(A Color pénteki 19.00 órás kiállításmegnyitója igazi meglepetés lesz. Aki tud zseblámpát hozzon magával! Kapunyitás minden nap 16.00 órától.)

(Zala-Lap)

Tartalom megosztása: