keresés a weboldalon

Izgalmas lett a végjáték

Zalaegerszeg címer
Hírek

Izgalmas lett a végjáték

2009 október 04 - vasárnap
Zalakerámia ZTE KK – Kaposvári KK 84-78 ( 20-23, 27-19, 21-17, 16-19) NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2000 néző. Jv.: Pálla, Kapitány, Márton.

Zalakerámia ZTE KK: Hinnnant (13/3), Watson (23/15), Wilson (6), Kámán (11/6), Trepák (9). Csere: Gáspár (5/3), Baki (10/3), Tóth Á. (7). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Kaposvári KK: Vojvoda (19/15), Dejon (7/3), Welton ( 20/3), Dávid (12/3), Orosz (8). Csere: Kovács, Kiss, Soós (2). Vezetőedző: Fekete Ádám.

Lendületesen kezdett és pillanatok alatt 7-2-re vezetett a hazai csapat. A vendégek azonban gyorsan rendezték a soraikat, miközben a ZTE védekezése szétesett. A negyed közepén átvette a vezetést a somogyi csapat és hosszú ideig őrizte előnyét.

A zalaiak a folytatásban sem találták a ritmust, a második negyed elején 3 perc alatt 3 pontot dobtak. Aztán Watson kosaraival fordítottak (17. p.: 39-37). A kék-fehérek gépezete továbbra is csikorgott, megnyugtató előnyre nem sikerült szert tenniük.

Főleg a védekezés terén akadtak gondok, de pontgyártásba is hiba csúszott. A 3. negyed közepén ismét átvette a vezetést a vendégcsapat. 25. p.: 50-54). Aztán egy időkérés után fordított a hazai csapat. Ezután nem sokkal bűvös 10 pontos határt is átlépte, ehhez azonban kellett, hogy a vendégek fokozatosan elfáradjanak.

Mivel a ZTE több hadra fogható játékossal rendelkezett, fokozatosan nőtt az előny. (38. p. 80-65). A hajrában Vojvodát hagyták dobni, aki egymásután 3 triplát süllyesztett el a ZTE kosarába, így izgalmas lett a végjáték. A zalaiak rendkívül hullámzó játékkal, de végülis kicsikarták a győzelmet.

Nyilatkozatok

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: – Nehéz mérkőzésre számítottam, bejött. Csak a mérkőzés egyes időszakaiban játszottunk jól. Ennél több kell a jövő héten a Körmend ellen.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – Kemény ellenfél volt a Kaposvár. Nem ízlett nekünk a védőjátékuk, de úgy érzem, hogy a 3. negyedben felőröltük őket. Örülök, hogy győzelemmel rajtoltunk.

Baki Gergely, ZTE játékosa: – A Kaposvár játékos kerete sem változott a nyár során. Jól választották ki a légiósokat is. Kemény, harcos csapat, fognak ők még meglepetést okozni a bajnokságban.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: