keresés a weboldalon

Izraeli önvédelmi rendszer bemutatója Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Izraeli önvédelmi rendszer bemutatója Zalaegerszegen

2006 november 02 - csütörtök
A Krav Maga nem arról szól, hogy Te legyél a legkeményebb. Arról sem, hogy miképpen kell küzdeni egy ringben, szabályok szerint. A Krav Maga arra tanít, hogy hogyan juss haza, bármilyen nehéz helyzetbe is kerülj – többek között ezt tartalmazza az International Krav Maga Federation (IKMF) magyarországi szervezetének leírása a viszonylag friss harcművészetről. Dancs István Roland, Krav Maga oktatót a stílus múltjáról, jelenéről és jellemzőiről kérdeztük.

A Krav Maga héber kifejezés, közelharcot jelent. Egy praktikus önvédelmi és taktikai rendszer, amely foglalkozik az erőszakos események megelőzésével vagy a már kialakult helyzet kezelésével. A Krav Magát tanuló olyan témakörökben szerez jártasságot, mint az önvédelem, harci készségek, mások védelme és mindezt különleges és hatásos módszerekkel.

Több ága van a Krav Maga rendszernek: katonai, személyvédelmi, civil, rendőri, stb. Ebben benne van a fizikai technikák mellett a mentális felkészítés, a kommunikáció oktatása és a különböző szituációk pszichológiai kezelése is.

Az általunk oktatott küzdőstílus elegye az önvédelmi képzésnek, a sportnak, a szituációs játéknak – amennyiben próbáljuk előidézni azt a stresszhelyzetet, amibe valaki akkor kerül, ha pl. több támadóval kerül szembe, akik lökdösik, sértegetik stb. A technikák a való életben születtek, és teljesen leredukálódtak a hatékonyság maximális szem előtt tartásával.

• A Krav Maga technikái és taktikái hatásosak szélsőségesen durva és erőszakos körülmények között is.
• Az emberi test természetes védelmi reakcióit és mozgását valamint az önvédelem és a közelharc logikusan felépített taktikáit használja alapul;
• Kortól, testalkattól és nemtől függetlenül tanulható, hölgyeknek különösen ajánlott! Segít a veszélyes helyzetek felismerésében és a helyes reakció kialakításában
• A technikák viszonylag rövid idő alatt elsajátíthatóak és magas szintre fejleszthetők; már néhány foglalkozás eredményeként közelharcban tapasztalatlan nők, férfiak, fiatal és idősebb emberek is, fizikai adottságaiktól függetlenül, jól tudják használni a tanult technikákat;

2006. november 5-én, vasárnap délelőtt 10 órától a Nemzetközi Krav Maga Szövetség izraeli diplomás oktatói ingyenes bemutató edzést tartanak a Városi Sportcsarnokban (H-8900 Zalaegerszeg, Stadion u. 3.-Tornaterem), ahová mindenkit szeretettel várnak, aki ki szeretné próbálni, vagy megtekinteni ezt az önvédelemi- és taktikai rendszert. A bemutató foglalkozás után rendszeres edzések indulnak.

További információ: dancsir@krav-maga.hu; www.krav-maga.hu

Tartalom megosztása: