keresés a weboldalon

János vitéz folytatása – A várva várt boldogság

Zalaegerszeg címer
Hírek

János vitéz folytatása – A várva várt boldogság

2014 március 20 - csütörtök
Rengeteg szenvedés és bánat után János és Iluska álma végre valóra vált, együtt élhettek az örök boldogság szigetén. János, Tündérország királya, bátran védelmezte népét, és harcolt a veszélyesebbnél veszélyesebb lényekkel szemben.

Iluska, a tündérek királynője, gondoskodott arról, hogy mindenki jól érezze magát ezen a csodálatos helyen. Hamarosan kettejük boldogságát a kisgyermekük világrajövetele tette teljessé. Iluska egy gyönyörű kislánynak adott életet, akit Juliskának neveztek el. Egy szempillantás alatt a kis hercegnő felnőtt, tündérleánnyá cseperedett.

Juliska egy kalandosabb világra vágyott, ezért úgy határozott, hogy elhagyja tündérországot. Búcsúzáskor apjától azt a furulyát kapta, amit még hajdanán Jánosnak az óriások ajándékoztak. Amint átlépte Tündérország kapuját, azon nyomban emberré változott. Alighogy elindult, már akadályba is ütközött, ki kellett találnia, hogyan jusson át az Óperenciás tengeren. Eszébe jutott az, amit apja mesélt neki a csodatevő furulyáról. Megfújta a furulyát és azonnal a túlsó parton találta magát. Sűrű erdő közepében egy hatalmas sárkány jött vele szembe. Ismét megfújta a sípot, óriások siettek a segítségére, akik tőrbe csalták a sárkányt. Az erdőből kiérve egy barátságos, apró falura talált. Miután átkelt a falun, úgy döntött, hogy egy kicsit megpihen a folyóparton. Álmából egy fiatal, derék legény hangja ébresztette fel, akivel első látásra egymásba szerettek.

Hosszas beszélgetés után kiderült, hogy a fiú, Jancsi, eddigi élete tele volt szenvedéssel. Jancsi bemutatta Juliskát mostohaanyjának, aki azonnal ellenezte szerelmüket, és megfenyegette őket. Egyik éjjel, miközben a mostoha aludt, a szerelmespár úgy döntött, hogy megszöknek, mert ennél a kegyetlen életnél a halál is jobb lehet. Juliska meggyőzte Jancsit arról, hogy menjenek el Tündérországba, ahol a boldogságuk beteljesedhet. A furulyát megfújva, egy óriás segítségével pillanatok alatt a szülei országában találták magukat. Amint beléptek ebbe az új világa, azon nyomban tündérekké váltak.

János és felesége, Iluska, nagyon megörültek, amikor lányukat ismét viszont látták, és megismerhették Juliska szerelmét, Jancsit is. A fiatalok óriási lakodalmat csaptak, és végül mindannyian boldogan élhettek tovább.

Golubics Kamilla
Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: