keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Januárban ismét sorsolnak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Januárban ismét sorsolnak

2006 november 15 - szerda
Ma már az önkormányzati bérlakásban élők mintegy felének van kisebb-nagyobb tartozása Zalaegerszegen is. A Lakáskezelő, Építőipari és Szolgáltató Kft. (LÉSZ) rendelkezésére álló lehetőségek a pénzek beszedésére meglehetősen korlátozottak, hiszen a jogi úton kívül, amikor bírósági úton perelik a bérlőt, nemigen tudnak más eszközzel élni.

Ezért is született meg a nyereményakció felhívásuk, amely a szociális bérlakásban élőknek nyújt kedvezményt. Azoknak, akik rendesen fizetik a lakbért és a hozzá kapcsolódó közüzemi díjakat. Akiknek nincs tartozásuk.

Az akciót a LÉSZ júliusban hirdette meg. „Azon bérlők között, akik 2006. január 1-től kezdődően 6, illetve 12 hónapon keresztül rendszeresen kifizetik a részükre havonta kiszámlázott összeget, július hónapban félévi díjmentességet, 2007. január hónapban, pedig 1 évi díjmentességet sorsolunk ki. A júliusban kisorsolt bérlőnek a 2006. II. félévi, a 2007. január havi sorsolás nyertesének a 2007. évben fizetendő lakbér és közüzemi költségeket nem kell megfizetni, azt társaságunk átvállalja.”

Vargáné Horváth Piroska, a LÉSZ gazdasági vezetője elmondta, az akcióval ösztönözni próbálják a bérlőket a fizetésre. A júliusi sorsoláson Takács Józsefné, a nyugdíjasház lakója volt az a szerencsés, akinek féléven keresztül nem kell kifizetnie a számlákat. Januárban ismét sorsolnak a LÉSZ-nél, azok közül, akik egész évben rendszeresen fizettek és nincs tartozásuk. A szerencsés bérlőnek jövőre a fizetési kötelezettségét átvállalja a társaság, ahol azt szeretnék, ha csökkenne a kintlevőség és a tartozók száma.

Tartalom megosztása: