keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Japánban is láthatják a János Vitézt (videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Japánban is láthatják a János Vitézt (videó)

2011 február 24 - csütörtök
Japánban is bemutatja János Vitéz kalandjait a Griff Bábszínház. A Pinczés István rendező segítségével színpadra vitt darabot 2012-ben egy japán nemzetközi fesztiválon ismerheti meg a közönség. A zalaegerszegi bábszínházban hétről hétre teltháznyi gyerek kíséri figyelemmel Kukorica Jancsi és Iluska kalandjait.

Jancsi és Iluska történetét a színészek kukoricacsövekből készült bábokkal adják elő. A háttér egy morzsolt kukoricával megtöltött góré, ehhez kellékként 200 kiló kukoricát használtak fel. A darab egyik rendhagyó eleme, hogy a színészek nemcsak a színpadot, hanem az egész nézőteret betöltik játékukkal. Pinczés István Jászai-díjas rendező hang- és fényeffektusokkal tette igazán különleges hangulatúvá az előadást. Horváth Károly, a Griff Bábszínház igazgatója elégedetten nyilatkozott a végeredményről.

Pinczés István segítségével – aki két évtizede a japán kultúra magyarországi nagykövete – a bábjátékot Toyamában az egyik legrangosabb nemzetközi fesztiválon is bemutatják. A forgatókönyv szövegét japán színészek mondják majd CD-re, a zalaegerszegiek pedig a hanganyag alapján készülnek fel az előadásra.

Zalaegerszegen kicsik és nagyok február 28-ig tekinthetik meg a különleges darabot.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: