keresés a weboldalon

Járdafelújítás Andráshidán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Járdafelújítás Andráshidán (Videó)

2023 március 17 - péntek
Felújították a járdát a Novák Mihály utcában a Liget és a Gazdaság utca közötti szakaszon. A csaknem 40 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően 300 méter hosszan korszerűsítették a burkolatot. Emellett szegély épült és a vízelvezetőárkot is rendbetették.

A Kovács Károly Városépítő Program finanszírozásával az andráshidai sportlétesítmény parkolójának útcsatlakozását és a hozzákapcsolódó hét méteres vízelvezetőt egyaránt átépítették. Balaicz Zoltán szerint a lakossági igények kulcsfontosságúak ezeknél a beruházásoknál.

Domján István önkormányzati képviselő felidézte: a járda hiányos és repedezett volt, ami a fák feltörő gyökérzete miatt balesetveszélyessé vált. A mostani fejlesztést a térségben újabbak követik, melyekkel kapcsolatban a tervek már korábban megfogalmazódtak. Így folytatódik az Ebergényi utca felújítása, de a Gazdaság útján is korszerűsítik a járdát és az úttestet.

Az önkormányzat gondozásában csaknem 870 út, úttest járda vagy parkoló van. Ezek korszerűsítésénél jelentős segítség a Kovács Károly Városépítő Program. A feladatok elvégzését a kormány 2024 végéig 15 milliárd forinttal segíti.

N.J./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: