keresés a weboldalon

Járdát és lépcsősort újítottak fel a Fáy András utcában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Járdát és lépcsősort újítottak fel a Fáy András utcában (Videó)

2014 december 05 - péntek
Felújították a kertvárosban a Fáy András utcában lévő utat és járdát, valamit az utca végén található lépcsősort. A rekonstrukciónak köszönhetően a balesetveszélyessé vált útszakasz most már biztonsággal használható. A beruházás több mint 3,5 millió forintba került.

Az utcában lévő járda még a 60-as években épült, azóta a burkolata több helyen is megsérült és balesetveszélyessé vált a használata. A lakók így kénytelenek voltak az úttesten közlekedni. Az utca végén pedig a lépcsősort kellett lebontani és újjáépíteni. A több mint 3,5 milliós beruházást a városrész korábbi önkormányzati képviselője Kauzli Józsefné kezdeményezte, aki gondolt az idősekre is.

A lakók megkeresésére az előző ciklus önkormányzati képviselője 2 millió 350 ezer forintot teremtett elő a járda és a lépcső felújítására. Ez azonban nem volt elegendő az járdaszegély kialakítására, így az önkormányzat további 1 millió 300 ezer forinttal segítette a beruházást.

– Elégedettek lehetünk az itteni fejlesztések sokaságával – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Mintegy 200 folyóméter járda teljes pályaszerkezetét építették újjá, ehhez 30 köbméter betont és 28 tonna aszfaltot használtak fel a szakemberek.

Galbavy Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője a következő évben további útfelújításokat és fejlesztéseket tervez.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: