keresés a weboldalon

Járható út a kempinghez

Zalaegerszeg címer
Hírek

Járható út a kempinghez

2006 július 10 - hétfő
Hiába az európai színvonalú kemping, ha szinte lehetetlen annak megközelítése! A Gébárti-tóhoz és a termálfaluhoz vezető út személygépkocsival is alig, lakókocsival és lakóbusszal viszont egyáltalán nem járható. Remélhetőleg már csak néhány hónapig uralkodnak a jelenlegi állapotok a ságodi Tó utcában. Önkormányzati beruházásban elindul ugyanis a közel egy kilométer hosszú útszakasz felújítása.

– A legmegfelelőbb szó talán a Tó utca jelenlegi állapotára, hogy rettenetes – fogalmaz Kámán István, a polgármesteri hivatal útépítési és közlekedési csoportvezetője, majd a tervezett felújítás előkészítéséről számol be. – Már az elmúlt évben elhatározta a város vezetése, hogy rendbe teteti a szóban forgó szakaszt. A beruházás tervei 2005 márciusában elkészültek. Ezt követték a területvásárlások és kisajátítások, hiszen mintegy 60 ingatlant érint az út kiszélesítése. A hatósági engedélyek beszerzését követően írhattuk ki a közbeszerzési pályázatot. Ennek nyertese – egy zalaegerszegi vállalkozás – július 10-én indítja a munkálatokat. A beruházás befejezésének határideje szeptember 20-a.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a kemping és a tóstrand szempontjából nem éppen ideális a felújítás időpontja. Rajtunk kívülálló okok miatt azonban nem tudjuk korábban indítani a munkálatokat. Igyekszik úgy dolgozni a kivitelező, hogy – ha akadályoztatva is -, de bonyolódhasson a forgalom a Tó utcában. A gyalogosok pedig az aquapark felől, a fahídon közelíthetik meg a strandot és a kempinget.

Kámán Istvántól megtudtuk: a mintegy 150 millió forintos beruházás részeként közel 900 méter út épül, mellette kerékpározható járdát alakítanak ki. Ugyancsak megközelíti a 900 métert a készülő szennyvízcsatorna-hálózat és vízvezetékrendszer, de részét képezi a beruházásnak a közvilágítás kiépítése is.

– Legfőbb célunk, mind a személygépkocsik, mind a lakóautók, és buszok számára biztonságossá tenni a Tó utcát. A beruházás eredményeként buszforgalomra is alkalmassá válik az út teherbírása – fűzi hozzá a csoportvezető. – Emellett gondoskodik a kivitelező arról is, hogy fel lehessen vontatni a lakóautókat a meglévő emelkedőn. Az út jelenlegi magasságát mintegy négy méterrel megemelik, és készül egy 30 méteres híd is.
A beruházás költségeit fejlesztési banki hitelből fedezi az önkormányzat. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: