keresés a weboldalon

Járműipari fejlesztések (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Járműipari fejlesztések (Videó)

2015 szeptember 21 - hétfő
A helyi járműipari kutatások erősítése érdekében született megállapodás Zalaegerszeg önkormányzata, a Pannon Egyetem Mérnöki Kara és a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kara között. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

A megállapodás értelmében az önkormányzat és a két felsőoktatási intézmény A járműiparhoz kapcsolódó gépészeti, elektronikai és mechatronikai, valamint kutatásfejlesztési, illetve innovációs programokat valósít meg a jövőben.

A Budapesti Műszaki Egyetem mester- és szakirányú továbbképzésekben támogatja a helyi műszaki oktatást, elősegítve ezzel a járműiparban használatos speciális tudás megszerzését. Emellett a zalaegerszegi fiatalok bekapcsolódhatnak a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar kutatás-fejlesztési projektjeibe.

 
A 2002-ben indult helyi műszaki felsőoktatásban rövidesen fenntartóváltás történik. Ez azt jelenti, hogy a zalaegerszegi képzés a Pannon Egyetem égisze alatt folytatódik. A járműipari kutatások területén az intézmény főként kísérleti munkát végez majd.

A szakmai tartalmat közös munkacsoport dolgozza ki 2015 végéig. A munkába a helyi vállalkozásokat is bevonják.

V.D./B.P.

Fotó: Seres Péter 

Tartalom megosztása: