keresés a weboldalon

Járványhelyzet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Járványhelyzet (Videó)

2020 november 02 - hétfő
Újabb 3581 beteget regisztráltak Magyarországon az elmúlt 24 órában koronavírus-fertőzéssel. A kormányzati tájékoztató oldal szerint 4417 embert ápolnak kórházban, közülük 313-an vannak lélegeztetőgépen. Zalában is emelkedett a fertőzöttek aránya, a legfrissebb adatokról Balaicz Zoltán polgármester számolt be.

Zala megyében március óta 2179 személy fertőződött meg, közülük 39-en elhaláloztak. A járványnak eddig 18 zalaegerszegi áldozata van. 554-en már meggyógyultak, 1586-an aktív fertőződöttek. A zalai megyeszékhelyen jelenleg 614 beteg van, többségük enyhe tünetekkel vagy tünetmentesen otthon tartózkodik. Kórházi kezelésre egyelőre 33-an szorulnak. Friss fejlemény, hogy a mai nappal két óvodában rendkívüli szünet kezdődött.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A polgármester hozzátette: több intézményben is megjelent a vírus. Kiemelte a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóházát, ahol még zajlanak a tesztelések, ezért pontos adatok nem ismertek. A Családsegítő Szolgálatnál 18 fertőzöttet regisztráltak – emiatt itt ideiglenes szünetet rendeltek el. A polgármesteri hivatalban is folyamatosak voltak a tesztelések, az érintettek, mind a kontaktok esetében egyaránt – tájékoztatott Balaicz Zoltán.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A bölcsődék és az óvodák egyelőre kevéssé érintettek. Az általános iskolákban, illetve a középfokú intézményekben viszont már mindenütt akad fertőzött – hívta fel a figyelmet a polgármester.

Sz.É./B.P.

Tartalom megosztása: