keresés a weboldalon

Játékra kész

Zalaegerszeg címer
Hírek

Játékra kész

2008 augusztus 02 - szombat
Kosárlabdakupa keretében avatták fel ma Zalaegerszegen, a Stadion-Berzsenyi utcai tömbbelsőben a felújított sportpályát. A kivitelezés során – gondolva a labdajátékok kedvelőire – kerítéssel védett két kosárlabdapályát és egy kispályás futballpályát alakítottak ki, mellyel többfunkcióssá vált a létesítmény. A rekonstrukció önkormányzati beruházásban, hat millió forintból valósult meg.

Az avatás előtt körmérkőzést vívott egymással a ZTE, a Zalaegerszegi Kosárlabdaklub, a PSZF valamint a Páterdombi LCS kosárlabdacsapata. A játékot követően került sor az ünnepségre, amelyen Balaicz Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője, az oktatási és ifjúsági bizottság elnöke ismertette a jelenlévőkkel a beruházás részleteit. Elmondta, a sportpálya felújítása mellett leaszfaltozták a szomszédos parkolót, valamint a Berzsenyi utca 22. számú épület bejáratát.

Az önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy tavaly egy új játszótérrel, most pedig egy új sportpályával továbbszépült a lakóházak övezte belső udvar. Szólt arról is, hogy most készítik a Berzsenyi úti felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők felújításának terveit, és ha a beadandó pályázat eredményesen szerepel, a megvalósuló beruházás itt élők színvonalasabb ellátását szolgálja majd.

Balaicz Zoltán végezetül megköszönte minden közreműködőnek a munkáját. Az ünnepség a kosárlabdakupa eredményének kihirdetésével folytatódott. Minden csapat emléklapot vehetett át. Első helyezést ért el a ZTE kosárlabdacsapata, a kupát dr. Gyimesi Endre polgármester, országgyűlési képviselő adta át.

A pálya játékra kész, és mindenkinek a rendelkezésére áll, hangsúlyozta avatóbeszédében a polgármester, majd felidézte a régmúltat: a sportpályát még a hetvenes években társadalmi összefogással építették, azóta elhasználódott, nagyon is aktuálissá vált rekonstrukciója. Jelezte, mivel Zalaegerszeg kosárlabda- és labdarúgóbázis, bízik abban is, hogy az új sportpálya hozzájárul a város két élcsapatának utánpótlás-biztosításához. (Zala-Lap Kft., A. L., Z. A.)

Tartalom megosztása: