keresés a weboldalon

Játszanak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Játszanak (Videó)

2018 március 20 - kedd
Gamer Expot tartanak hétvégén Zalaegerszegen. A számítógépes játékokról szóló rendezvénynek a sportcsarnok ad otthont.

Másodszor rendezik meg a virtuális világ játékosainak találkozóját a zalai megyeszékhelyen. Március 24-én, szombaton a Youtuber&Gaming Day során népszerű hazai internetes tartalom-megosztókkal találkozhat a közönség, másnap Minecraft-Day-t tartanak a kreatív építést kedvelőknek – tájékoztatott Bánhegyi Péter, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője.

Az esemény az elmúlt évben ezreket vonzott, a szervezők idén még több résztvevőre számítanak. A program a fiatalabb korosztály figyelmét is felhívja a város értékeire. Balaicz Zoltán polgármester és Horváth Szilárd, a Városmarketing Iroda vezetője ennek kapcsán a fejlesztésekről is beszélt.

 

Zalaegerszeg játékos közösségét szeretné összefogni az az egyesület, amely a Gamer Expón mutatkozik be. A társaság ekkor új tagokat is toboroz – jelezte Babodi Dávid, a ZTE eSport Klub elnöke.

A rendezvénynek jótékony célja is van. Ebben az évben a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztályának gyűjtik a felajánlásokat. A legkisebbek hasznos időtöltését biztosító színezők, készségfejlesztők, íróeszközök a Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnokban munkaidőben már most is leadhatók. A program ideje alatt pedig a bejáratnál várják az adományokat.

Sz.É./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: