keresés a weboldalon

Játszótér a Landorhegyen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Játszótér a Landorhegyen

2007 augusztus 21 - kedd
A város, a településrészi önkormányzat és a lakók összefogásának eredményeként készült el az a játszótér, melyet a napokban avattak fel ünnepélyes keretek között a Landorhegyi út 32-34. számú házak között. A bekerített részen két lengőhinta, egy fészekhinta, kis mászóka csúszdával, valamint homokozó várja a kicsiket. A hinták alá ütéscsillapító burkolatot helyezett el a kivitelező. A játszóteret – mint oly sok másikat Zalaegerszegen – Bubicsné Pethő Ibolya tervezte. A kivitelezést a Játszótérépítő Kft. végezte a LÉSZ Kft. közreműködésével.

– A településrészi önkormányzat megalakításakor az volt a célunk, hogy egyesítsük a jó szándékú energiákat, és ha lehet, kevés pénzből minél többet hozzunk létre – fogalmazott az avatóünnepségen dr. Gyimesi Endre polgármester. – Ennek jó példája a most elkészült játszótér. Kialakításában oroszlánrészt vállaltak a környék lakói.

A társadalmi munkának és a kisebb-nagyobb adományoknak köszönhetően, az eredetileg 3 millió forintra tervezett beruházás közel 4 milliósra gyarapodott, tájékoztatott a polgármester, és arra kérte a környéken élőket: ügyeljenek a játszóeszközök épségére, hiszen több millió forintot költ évente az önkormányzat a vandálok okozta károk helyreállítására.

Kitért a polgármester arra is, hogy az elmúlt másfél-két év alatt közel 30 új játszótér létesült, illetve korszerűsödött Zalaegerszegen. Makovecz Tamás, a településrész önkormányzati képviselője név szerint említette azokat a lakókat, akik aktív közreműködői voltak az új landorhegyi játszóudvar kialakításának. Úgy fogalmazott: az itt tapasztalt összefogás országos viszonylatban is példaértékű.

A játszótérre vezető kaput dr. Gyimesi Endre nyitotta meg jelképesen a várakozó gyerekek előtt. Az ünnepség valamennyi résztvevőjét egy tál étellel és egy pohár itallal látták vendégül, a legkisebbek pedig egy-egy labdát kaptak ajándékba a településrészi önkormányzat jóvoltából. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: