keresés a weboldalon

Jegyzői Kollégium (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jegyzői Kollégium (Videó)

2016 április 19 - kedd
Zalaegerszegen ülésezik a Megyei Jogú Városok Szövetségének Jegyzői Kollégiuma. A két-napos tanácskozáson 9 napirendi pontot tárgyalnak. Többek között olyan témákat érintenek, mint az új közbeszerzési törvény, a TOP Program és a fenntarthatóság.

Zalaegerszeg Dísztermébe 23 megyei jogú város jegyzője gyűlt össze. Köztük házigazdaként dr. Kovács Gábor Zalaegerszeg Megyei Jogú Város jegyzője, aki azt mondta: a Jegyzői Kollégium fontos érdekérvényesítő feladatot végez.

A szakembereket Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte. Kiemelve a program jelentőségét.

A címzetes jegyzőkből és főjegyzőkből álló testület a lakosság negyedét képviseli, ezzel befolyásolva a magyar közigazgatást. Összejöveteleiken a legaktuálisabb kérdésekről az ágazati tárcák szakállamtitkáraival egyeztetnek – tette hozzá dr. Szekeres Antal, a Megyei Jogú Városok Szövetségének Jegyzői Kollégiumának elnöke.

A rendezvény középpontjában ma a holding alapú közszolgáltatási rendszer és az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok ellenőrzéseinek tapasztalatai álltak. Szerdán az új közbeszerzési törvényről és a városok korszerű informatikai rendszerének kialakításáról tárgyalnak.

M.Zs./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: