keresés a weboldalon

Jegyzői Kollégium Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jegyzői Kollégium Zalaegerszegen (Videó)

2016 április 20 - szerda
Zalaegerszegen ülésezett a Megyei Jogú Városok Szövetségének Jegyzői Kollégiuma. A tanácskozáson 9 napirendi pontot tárgyaltak. Többek között olyat, mint az új közbeszerzési törvény, a TOP Program és a fenntarthatóság.

A kétnapos konferencián a szakemberek aktuális kérdésekről egyeztettek. Köztük a a közbeszerzési törvényről, melynek módosítását indítványozzák – mondta el Szekeres Antal, az MJVSZ Jegyzői Kollégiumának elnöke.

A közbeszerzések éves 2000 milliárd forintnyi keretösszegének egyharmadát a megyei jogú városok kapják. Ezért fontos számukra az eljárás egyszerűbbé és gyorsabbá válása – tette hozzá Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke.

A rendezvényen szóba került a TOP Program is, melyben a városok 387 milliárd forintot költhetnek fejlesztésekre. A felhívások jelentős része már megjelent, Zalaegerszeg támogatási összegéről is határoztak – hangsúlyozta Balaicz Zoltán, polgármester.

A címzetes jegyzőkből és főjegyzőkből álló testület a lakosság negyedét képviseli. Ezzel befolyásolva a magyar közigazgatást – véli Kovács Gábor, Zalaegerszeg jegyzője.

A Jegyzői Kollégium 10 év után látogatott újra Zalaegerszegre. Következő ülésüket év végén tartják.

M.Zs./CS.M.

Tartalom megosztása: