keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Jegyzők egymás között

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jegyzők egymás között

2006 június 02 - péntek
Az ország valamennyi megyei jogú városának jegyzője Zalaegerszegen találkozott az elmúlt héten. A jegyzői kollégium ülésén az aktuális jegyzői feladatok megvitatásán túl szó volt az államigazgatási és közigazgatási reformjavaslatokról is. Mint dr. Gyimesi Endre polgármester a kétnapos találkozás után tartott sajtótájékoztatón utalt rá: a szakmai közvéleményt foglalkoztatja a közigazgatás jövője, hiszen a jegyzők nélkül nem is tudna működni. Kétmillió embert képviselnek a megyei jogú városok jegyzői, véleményükre oda kell figyelni.

Hajdúné dr. Csabai Éva címzetes főjegyző, a Megyei Jogú Városok Szövetsége Jegyzői Kollégiumának elnöke munkájukról elmondta: a 23 megyei jogú várost tömörítő érdekérvényesítő szervezet segíti a szövetséget a törvény előkészítésben, és rendszeresen véleményezi a készülő jogszabályokat is. Hangsúlyozta: néhány téma nagyobb vitára is sarkallta a jegyzőket. Ilyen volt az elektronikus ügyintézés gyakorlati tapasztalatai, az országgyűlési képviselőválasztás tapasztalatai, valamint a magyar fejlesztési terv és a hozzá kapcsolódó operatív programok aktuális kérdései. Hasznos szakmai tanácskozásként jellemezte a jegyzői kollégium munkáját Hajdúné dr. Csabai Éva. Hozzátette: helyi, zalaegerszegi megoldásokkal is megismerkedtek, melyeket más városokban is hasznosítani lehet.

Dr. Kovács Gábor Zalaegerszeg jegyzője, mint mondta, kiváló kollégákat, közigazgatási szakembereket ismert meg. A szakmai tanácskozás mellett egyéb program is várta a vendégeket. Ismerkedtek a város fejlesztési elképzeléseivel, kulturális életével. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: