keresés a weboldalon

Jelentős forrás áll a vidéki városok rendelkezésére (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jelentős forrás áll a vidéki városok rendelkezésére (Videó)

2015 november 27 - péntek
Mintegy 1200 milliárd forint Európai Uniós forrás áll a vidéki városok rendelkezésére a következő években. Ezek felhasználásáról saját hatáskörükben dönthetnek a települések. Egyebek mellett erről született megállapodás a Megyei Jogú Városok Szövetségének kétnapos zalaegerszegi ülésén. Az 1990-ben alakult érdekképviseleti szervezet több mint 15 év után tanácskozott újra a zalai megyeszékhelyen.

Egymást követik az autók és a kamionok a 76-os főúton. Ez Zalaegerszeg legfontosabb tranzitútvonala, a város egyetlen összeköttetése az M7-es autópályával. A szakasz gyorsforgalmi úttá bővítése régi vágya a településnek, ami – köszönhetően a Modern Városok Programnak – 2018-ra meg is valósul – jelentette be Orbán Viktor tavasszal Zalaegerszegen. A miniszterelnök – hasonló beruházásokról – eddig 12 várossal kötött megállapodást.

A rendelkezésre álló összegeket munkahelyteremtésre és gazdaságfejlesztésre fogják a városok felhasználni – mondta Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke.

A 23 megyei jogú város polgármestereit és a kormány vezetőit csaknem két évtized elteltével látta újra vendégül Zalaegerszeg. Ez nagy megtiszteltetés volt a város számára – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester.

A kétnapos közgyűlésen elhangzott: a Modern Városok Program első pályázatait még idén decemberben kiírják. Annak érdekében, hogy a beruházások többsége jövő év második felére megvalósulhasson.

M.Zs./N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: