keresés a weboldalon

Jelképes hatalomátvétel (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jelképes hatalomátvétel (Videó)

2015 április 15 - szerda
Szerdán hivatalosan is elkezdődtek a Városi Diáknapok programjai. A zalaegerszegi városi diákönkormányzat tagjai reggel jelképesen átvették a hatalmat a felnőtt városvezetéstől. Ezt követően ünnepi közgyűlésen ismertették előterjesztéseiket.

A hagyományokhoz híven idén is a polgármesteri hivatalban kezdték a napot a városi diákönkormányzat képviselői. A fiatalokat a város elöljárói köszöntötték. Ezt követően Balaicz Zoltán polgármester jelképesen átnyújtotta a város pecsétjét Kövesi Csaba diákpolgármesternek. Azzal a megjegyzéssel, hogy remélhetőleg jó kezekbe kerül a város vezetése.

A diákpolgármester – ha csak kis időre is – de betekintést nyerhetett a város első emberének mindennapjaiba. Mint mondta, a felemelő pillanatra már őszi megválasztása óta készült.

A hatalomátvétel után a város Dísztermében ünnepi közgyűléssel folytatódott a nap. A fiatal képviselők 10 napirendi pontot tárgyaltak. Döntés született többek közÖTt egy önkéntes szemétszedési akció indításáról, a Pince-sziget felújításáról, ifjúsági diáktábor szervezéséről és KRESZ-park létesítéséről. A diákok megfogalmazták azt is: a jövőben szeretnének betekinteni a városfejlesztési tervekbe. Az eseményt követő sajtótájékoztatón elhangzott: a város vezetése szem előtt tartja majd a fiatalok felvetéseit.

A Városi Diáknapok programjai csütörtökön sportnappal folytatódnak. A rendezvénysorozat csúcspontja pedig a pénteken kezdődő 24 órás vetélkedő lesz.

K.Zs./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: