keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Jó anyagi helyzetben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jó anyagi helyzetben

2006 június 12 - hétfő
Az egerszegi közgyűlés múlt heti ülésén felhatalmazta a polgármestert, hogy folytasson további tárgyalásokat a Jégcsarnok Üzemeltető és Fejlesztő Kft.-vel a város és a cég között létrejött szerződés módosításáról. A zárt ülésen hozott döntésről Gyutai Csaba alpolgármester számolt be a közgyűlést követő sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a város önkormányzata nagyobb szerepet vállalna a jégcsarnok üzemeltetésében, de a konkrét konstrukció még nincsen kidolgozva. Egy jégcsarnok működtetése „drága műfaj”, ezt bizonyítja Kaposvár és Debrecen esete is, ahol hasonló gondokat kellett megoldani, mint ami előtt áll most Zalaegerszeg. Hogy ez a segítség anyagi támogatás lesz-e, vagy esetleg tulajdonjogot szerez a város, még nincs eldöntve.

Ugyancsak zárt ülésen döntöttek az Ebergényi úton épült szociális bérlakásokra benyújtott pályázatokról: 13 lakás került kiutalásra és négy egyéb önkormányzati lakás cseréjéről is döntés született.

A II. negyedévi költségvetési módosításról Gyutai Csaba elmondta: jó anyagi helyzetben van Zalaegerszeg, a költségvetés főösszege eléri a 19,4 milliárd forintot. Növekedtek a bevételek, és bár az előterjesztés még minimális működési hitel felvételével számol, várhatóan erre nem lesz szükség. „Az ország bizonyára szívesen elfogadná tőlünk ezt a költségvetési kondíciót. Szeretnénk ezt a helyzetet megőrizni a jövőben is” – jegyezte meg az alpolgármester.  Szólt arról is, hogy a Flextronicstól délre  (Zalaegerszeg és Bocfölde község között) megindult az ipari övezet kialakítása, elkezdődött a terület közművesítése. A rendelkezésre álló területeket már megvásárolták, így hamarosan költözhetnek a különböző vállalkozások. A közgyűlés arról döntött, hogy az ipari övezetet Ipari Parkká alakítja, mely elnevezés egyben egy cím is. A Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. ezért pályázatot nyújtott be a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumhoz Ipari Park létrehozása érdekében.

Személyi kérdésekről is döntött a közgyűlés: a Zala-Depo Kft. ügyvezetőjévé 2011. június 15-ig terjedő időszakra Gecse Lászlót, a Parkoló-Gazda Kft. ügyvezetőjévé ugyancsak 2011. június 15-ig Manesz Istvánt megválasztotta. Az Egerszeg Stadion Vagyonkezelő és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetői munkakörét 2007. június 30-ig Fenyvesi László látja el. A Béke Ligeti-iskola igazgatói posztjára 2011. július 31-ig Nadrai Lászlót bízta meg a közgyűlés, a Belvárosi I. Számú Integrált Óvoda vezetői megbízatását 2011. július 31-ig Péntek Gyuláné kapta. Ugyancsak 2011. július 31-ig kapott megbízatást a Kertvárosi Integrált Óvoda vezetője, Kemendi Györgyné és a Landorhegyi Integrált Óvoda vezetője, Mónusné Zajzon Zsuzsanna. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: