keresés a weboldalon

Jó gyakorlatok a duális képzésben (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jó gyakorlatok a duális képzésben (Videó)

2018 január 31 - szerda
A duális képzésről tartott konferenciát a Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi gazdálkodási kara. Az eseményen az oktatási forma eddigi egyetemi és vállalati gyakorlatait vették górcső alá a résztvevők.

A közgazdászoknál 2014-ben próba jelleggel Zalaegerszegen indították el a duális képzést. Akkor 10-en kezdték meg tanulmányaikat, akik közül többen ebben a félévben veszik át diplomájukat. A kezdeti lépések után a Budapesti Gazdasági Egyetem valamennyi karán már elérhető ez az oktatás – mondta Lambertné Katona Mónika, a BGE GKZ dékánja, majd hozzátette:

Az Autóipari Próbapálya Zala Kft. duális képzőhelyként a helyi műszaki és gazdasági egyetemmel is kapcsolatban áll. A hallgatók gyakorlatuk alatt tanulmányaikhoz kapcsolódó feladatokat kapnak. A részletekről Rózsás Zoltán, az Autóipari Próbapálya Zala Kft. oktatás- és kutatásfejlesztési koordinátora tájékoztatott.

A kar a duális képzés területén több sajátosságot dolgozott már ki. Ilyen többek között az az állásbörze, ahol a fiatalok közvetlenül találkozhatnak leendő gyakorlati helyükkel. Az oktatás mellett kutatást indítottak ebben a témában. A duális képzés költséghaszonelemzésének módszertanával és eddigi eredményeivel a konferencia résztvevői is megismerkedhettek.

V.D./P.B.

Tartalom megosztása: