keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Jó hír az egerszegi nyugdíjasoknak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jó hír az egerszegi nyugdíjasoknak

2004 október 21 - csütörtök
Zalaegerszeg önkormányzata kiterjeszti a Nemzedékek kézfogása programot és a várost irányító polgári koalíció ezzel teljesíti választási ígéretét – fogalmazott Gyutai Csaba alpolgármester. Korábban már bevezetésre került a „babacsomag”, a újszülöttek támogatására, majd a „városi nászajándék” következett, melyet a zalaegerszegi házasuló párok kaptak.

A csomag harmadik eleme, a nehezebb helyzetben élő nyugdíjasok támogatása, melyet, 2005 január elsejével vezetnek be. Az önkormányzat szeretné hangsúlyozni, hogy figyelnek az idős emberekre, fontosak ők, hiszen aktív életük teljesítménye is hozzájárult a város jelenlegi helyzetéhez.
A tervek szerint évente egyszer 10 ezer forintos támogatásban részesülhet az az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött zalaegerszegi polgár, aki a minimum nyugdíj 170 százalékánál (ez jelenleg 39 ezer 440 forint) kevesebb nyugdíjat vagy nyugdíjszerű ellátást kap. Ez több mint kétezer ember érint és várhatóan mintegy 20 millió forintot igényel a költségvetésből. A kérelmezőnek egy adatlapot kell kitöltenie és ehhez mellékelni a nyugdíjfolyósító intézet igazolását. A nyugdíjas 2005-ben a születésnapját követő 30 napon belül megkaphatja a 10 ezer forintos támogatást.

Tartalom megosztása: