keresés a weboldalon

Jobb volt az Alba-Fehérvár

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jobb volt az Alba-Fehérvár

2016 március 29 - kedd
TLI-Alba Fehérvár- Zalakerámia ZTE KK 94-66 (24-21, 24-21, 22-17, 24-7)

TLI-Alba Fehérvár: Chery 20/3, Myles 10, Pearson 11/3, Spurlock 2, Lóránt 13, csere: Markovic 8, Simon 7, Supola 7/3, Wright 8, Filipovics-, Csorvási 8, edző: Branislav Dzunic

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 20/9, Govens 10/3, Kerpel-Fronius 12/9, Mohácsi 9/9, Pantelic 8/6, csere: Fekete 3/3, Balmazovic 2, Velkey 2, Czinger -, edző: Bencze Tamás

A férfi kosárlabda bajnokság középszakaszának nyitómérkőzését vívta Székesfehérváron a Zalakerámia ZTE KK. Az első negyedben főleg hárompontosainak köszönhetően nagy erőbedobásra kényszerítette a hazaiakat a ZTE. A második negyedben az Alba egy egészen más sebességi fokozatban játszott mint a vendégek. A 13. percre Csorvási és Markovic pontjaival 34-23-ra megléptek a hazaiak. Bencze Tamás időt kért. A folytatásban is sok volt a pontatlanság és a technikai hiba. A védekezésünk nem igazán működött, hiszen sok támadópattanót szedtek a hazaiak. A negyed hajrájában két Kinney hármassal két pontra csökkentette a hátrányát a ZTE (44-42). Az utolsó másfél perc a hazaiaké volt Chery és Wright kosaraival, hatpontos előnyt szerezve a félidőre (48-42). A félidő statisztikája is jól mutatta, hogy a büntetővonalról sokat hibáztunk, valamint az eladott labdáink és a lepattanóink is rosszabb számokat mutatott ellenfelünknél (6 kihagyott büntető, 21/10 lepattanó, 5/8 eladott labda). A nagyszünet után Kinney pontjaival tartotta magát a ZTE. A negyed felétől szorítottak a védekezésükön a hazaiak és ez megzavarta a vendégeket és rövid idő alatt tíz pont fölé kúszott a csapatok közti különbség (70-59).A záró negyedben egyértelművé vált az Alba fölénye és szinte átrobogott a ZTE KK-n Dzunic mester csapata.
Összességében a második félidőben, de főleg az utolsó negyedben jól védekezett és pontosan támadott a hazai csapat és ez döntőnek bizonyult.

Branislav Dzunic: – Jobbak voltunk ma, főleg a negyedik negyedben, de a végeredményt kissé túlzónak tartom. Előtte, az első három negyedben viszont megdolgoztunk azért, hogy akár ez is bekövetkezzen.

Bencze Tamás: – Gratulálok az Albának, ma jobbak voltak és ekkora különbség volt a két csapat között. Az ellenfél negyven percig ugyanabban a ritmusban játszott. Mi az első félidőben vesztettük el azt a ritmusunkat, amivel esélyünk lett volna később is. Ilyen különbséggel eddig még nem kaptunk ki, de most ennek is eljött az ideje.

Jóna István

Tartalom megosztása: