keresés a weboldalon

Jöhet a harmadik összecsapás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jöhet a harmadik összecsapás

2009 május 31 - vasárnap
Falco KC Szombathely – Zalakerámia ZTE 103-95 ( 16-33, 29-19, 23-17, 35-26) NB I. férfi kosárlabda-mérkőzés a 3. helyért, második találkozó. Szombathely (zárt kapuk mellett). Jv.: Cziffra, Győrffy, Bognár.

Falco KC Szombathely: Kálmán (34/18), Vrsaljko (11), Hudson (12), Csirics (24/6), Horváth Z. (17). Csere: Lakatos (3), Pankár (2), Borszéki, Feigl. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (15), Watson (32/18), Kámán (9/3) Jones (11/6), Trepák (20/6). Csere: Simon (2), Helbich (2), Gáspár , Tóth Á. (4). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Nagyszerűen kezdte a találkozót a vendég egerszegi együttes, bár a negyed elején még pár ponttal vezettek a szombathelyiek. Ezután viszont egyértelműen a Zalakerámia ZTE akarata érvényesült.

A zalaiak jól védekeztek és támadásban is pontosak voltak. Ekkor még jól dobták a 3 pontosokat is, és ennek is köszönhetően17 ponttal vezettek. A folytatásban főleg védekezésben esett vissza az egerszegiek játéka. A pontatlan támadások után a hazaiak rendre leindították a vendégeket és könnyű kosarakat szereztek.

A szombathelyi oldalon Kálmán semlegesítése megoldhatatlan feladatott jelentett az egerszegiek számára. A gyengélkedő Zalakerámia ZTE ennek ellenére a 35 percig vezetett, ám a hajrát a hazaiak bírták jobban és szoros csatában egyenlítettek. A páros mérkőzés állása 1-1.

Vélemények:

Bodrogi Csaba szakmai igazgató: – Álomszerűen kezdtük a mérkőzést, utána viszont Kálmán semlegesítése megoldhatatlan feladatot jelentett számunkra. Ha meg akarjuk szerezni a 3. helyet, szerdára a védekezésünket kell hatékonnyá tenni.

Kámán Tamás, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Nagyszerűen kezdtük a találkozót, utána viszont sok hibával játszottunk. Az utolsó mérkőzésünkön nyerni szeretnénk, nemcsak a bronzérem miatt, hanem azért is, mert szépen akarunk búcsúzni szurkolóinktól.

Simon László: – Védekezésben nem tudtunk végig koncentrálni, ezért kaptunk ki.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: