keresés a weboldalon

Jól halad (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jól halad (Videó)

2019 május 22 - szerda
Továbbra is zajlanak a 29 helyszínt érintő, 1,7 milliárd forintból megvalósuló infrastrukturális fejlesztések Zalaegerszegen. Az arányosság jegyében minden településrészen utakat, járdákat és buszmegállókat újítanak fel, valamint parkolókat alakítanak ki.

A másfél milliárdos állami támogatáshoz 200 millióval járult hozzá az önkormányzat, hogy a beruházássorozat maradéktalanul megvalósuljon – tájékoztatott Balaicz Zoltán. A polgármester arról is szólt, hogy a munkálatok lassan a végéhez közelednek.

Az átkötő út mellett másfél méter széles, terméskőből kirakott vízesárkok épültek. Ezek biztosítják a csapadék gyors lefolyását és elvezetését. Az építkezés közel 300 méteren zajlott – mondta Sümegi László önkormányzati képviselő.

Az andráshidai városrész folyamatosan fejlődik. Felújították az orvosi rendelőt, a nyugdíjas klubot és egy új óvoda is épült. Utóbbi környékén megnövekedett a forgalom, így parkolók kialakítására volt szükség – tájékoztatott Domján István, az Öveges József Általános Iskola igazgatója.

36 folyóméteren a Bíbor utcában szintén aszfaltoztak. Az érintett szakaszon új szegélyeket raktak le, emellett terepet rendeztek. A programban még három helyszínt, azaz a Mátyás király utcát, valamint a Keresztury VMK és a Sportcsarnok előtti teret hozzák rendbe.

Gy.A./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: