keresés a weboldalon

Jól halad (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jól halad (Videó)

2018 október 18 - csütörtök
Várhatóan november végére befejezik a Vizslapark felújítását. A területen jelenleg az infrastrukturát korszerűsítik, miközben a rekreációs eszközök javítására és kialakítására is nagy hangsúlyt fektetnek.

Tavaly a sétány mellett található közel 40 éves ivóvíz-gerinc vezetékeit cseréltette ki az önkormányzat. A zöldfelület-fejlesztési program idén júniusban kezdődött. Az eddig kavicsos és sáros sétány most szilárd és könnyen tisztítható térburkolatot kap. A többi városrészhez hasonlóan, itt is kiemelt figyelmet fordítanak a rekreációra és egészségfejlesztésre – tájékoztatott Bali Zoltán önkormányzati képviselő.

A már felállított biciklitárolók mellett egy kerékpárjavító állomást alakítanak ki, ezzel párhuzamosan pedig a zöldfelületet tovább növelik. Több, mint 170 új fát, valamint közel 800 virágot ültetnek majd. A kivitelezés alatt az újrahasznosítás szintén fontos szempont volt – mondta Kovács Dezső, a Naste Bau Kft. ügyvezetője.

A tervezéskor a kutyákra is gondoltak azzal, hogy nekik egy futtatót és agility parkot hoznak létre. A „Kisvizslában” pedig a kertvárosi Bóbita játszótérhez hasonló gyermekbirodalmat építenek. A jó állapot megőrzése érdekében a jövőben kamerarendszert szerelnek fel, valamint parkőr-pavilont állítanak.

Gy.A./P.V.B.

Tartalom megosztása: