keresés a weboldalon

Jól hangzott

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jól hangzott

2006 május 11 - csütörtök
Dobpergés várta az Apáczai ÁMK-ban az ütős hangszerek szerelmeseit. A hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal életre hívott ütős fesztiválon a nyugat-dunántúli régió kiválóságai léptek fel.

A rendezvényen Szombathely, Sopron, és a megyeszékhely együtteseitől hallhatott színvonalas produkciókat a közönség. A rendezvény szervezője, Wohner Csaba elmondta: az ötlet Kajos Rolandtól származik, aki egyébként az Én és a Többiek zenekarban dobol. Az ütős fesztiválnak szerte az országban vannak már hagyományai, így mindketten úgy döntöttek, Zalaegerszegen is meghonosítják a rendezvényt. Eltökélt szándékuk volt, hogy még egy színfolttal gazdagabbá tegyék a város kulturális életét.

A fesztiválon felléptek egyebek mellett a Pálóczi Horváth Ádám Zene és Művészeti Iskola ütős növendékei. A koncerthangulatot fokozta az Én és a Többiek zenekar, illetve a szombathelyi Ritmusállomás Dobiskola Ütősegyüttese. Az est sztárvendégei voltak Hoffer Péter, a Moby Dick valamint Szolcsányi Szabolcs, a Wall of Sleep dobosa, akik 40 perces műsorral kápráztatták el a vájt fülűeket. A szervezők remélik, jövőre még több jeles szakemberrel bővíthetik a fellépők körét. (Zala-Lap Kft., H. Zs. Z. A.)

Tartalom megosztása: