keresés a weboldalon

Jól kezdte a szezont a ZTE NKK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jól kezdte a szezont a ZTE NKK

2016 október 20 - csütörtök
A női kosárlabda NB I-ben szereplő ZTE NKK a nyitó fordulóba szabadnapos volt, majd a második fordulóban az elmúlt idény meglepetés csapatával a Cegléddel játszott hazai pályán.

Gáspár Dávid együttese remek védekezéssel és támadójátékkal, szoros csatában szerezte meg a győzelmet. A következő fordulóban a Győr vendégeként már nem ment annyira a lányoknak és a hazaiak magabiztosan nyertek. Szerdán a negyedik fordulóban a vasas Akadémia látogatott Zalaegerszegre. Az idényre megerősödött fővárosiak három légióssal érkeztek és meglepetésre készültek. A ZTE hasonlóan a Cegléd elleni bajnokihoz határozott védekezéssel kezdett és ez megzavarta a vendégeket. A zalaiak az első negyedben tetemes előnyt szereztek, amit a másodikban le is adta. A fővárosiak visszajöttek a mérkőzésbe, de a döntő pillanatokban hibáztak és ez a zalai lányok kihasználták és újra tíz pont körülire tornázták az előnyüket. A második félidőben a ZTE fokozatosan építette fel az előnyét és a hajrában jobban koncentrált és pontosabban támadott és biztosan gyűjtötte be a fontos győzelmet. A záró momentum a mérkőzésen remekül játszó Horváth Zsófié volt, aki egy hármassal zárta le a találkozót.

ZTE NKK – Vasas Akadémia 71-50 (23-9, 14-19, 19-12,15-9)

A mérkőzés végén Gáspár Dávid elégedetten értékelt. – Gratulálok a csapatomnak, hiszen nagyon fontos győzelmet szereztünk! Jól sikerült a mérkőzés elején érvényesítenünk az akaratunkat és megnyugtató előnyt szereznünk. Ismét volt egy hullámvölgyünk, de a harmadik harmadtól újra felépítettük az előnyünket és magabiztosan nyertünk.

A ZTE NKK október 24-én hétfőn 18 órától a BEAC –Újbudát fogadja az ötödik fordulóban.

Jóna István

Tartalom megosztása: