keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Jól sikerült az Egerszegi Búcsú

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jól sikerült az Egerszegi Búcsú

2005 július 27 - szerda
Az egyik legjobban sikerült családi összejövetel volt – így jellemezte a hétvégi Egerszegi Búcsút a szervező Együtt Zalaegerszegért Egyesület elnöke, dr. Ribiczey Pál. Az immár ötödik alkalommal megszervezett búcsút a város védőszentjének, Mária Magdolna tiszteletére rendezik meg minden év július végén.

Dr. Ribiczey Pál elmondta: közel 9 ezren látogattak el a Göcseji Falumúzeumba, közülük 5 ezer volt a fizetővendég, míg a nagycsaládosok kedvezményesen vehettek részt a búcsúban.

Az egyesület megszervezte a Zalaegerszegről elszármazottak találkozóját is, erre a programra szintén sokan jöttek el az egykori egerszegiek közül. Nagy sikere volt a kézműves bemutatóknak, a kirakodóvásárnak, a hagyományőrző egyesületek előadásainak.

S hogy az egyesület mire fordítja a rendezvényein befolyt pénzt? Mint arról már többször beszámoltunk, a Mária Magdolna plébániatemplom toronyórájának folyik a rekonstrukciója, ezt követően kerül majd a színház előtti térre. Ezt a munkát támogatja az egyesület, többek között „órajegyek” eladásával is. Az EZE elnöke arról számolt be, hogy az egyesület lokálpatrióta bálján, a hétvégi búcsún és az órajegyek eladásából mintegy 600 ezer forint gyűlt össze. Ezzel támogatják a toronyóra felállítását.

Tartalom megosztása: