keresés a weboldalon

Jótékony strandolás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jótékony strandolás

2010 augusztus 16 - hétfő
Jótékony célt szolgált, aki augusztus 14-én az Aquacitybe váltott (kedvezményes) belépőjegyet. Ennek ellenértéke, illetve a strand területén 25 csapat által főzött ételek becsület kasszás ára, valamint a vállalkozók felajánlásai az idén a Szent Család Óvoda leendő tornatermének eszköz felszereltségét támogatja.

Az előző napi jégeső és vihar a főzőcskézőknek nem szegte kedvét, azonban a vártnál kevesebb látogatót csalogatott ki a városból. Bár délután kettőkor volt egy kisebb roham és kígyózó sor a kasszák előtt. A grátiszban fellépő amatőr és hivatásos művészek pódiuma, is viharkárt szenvedett, így a fűben, medence szélen folytak a zenés-táncos bemutatók, ahogy a Hevesi Sándor Színház művészei énekelték, vízparti volt a twist party.

A program mindezek ellenére sikeresnek és jó hangulatúnak nevezhető. Üröme csak a strand területén lévő vendéglátósoknak akadt, hiszen a sok-sok finom étel miatt e napon kevés vendég látogatta az éttermeket és büféket.
A főző csapatok között voltak az önkormányzat dolgozói a Fidesz és az MSZP képviselői, nagycsaládosok, a közbiztonsági szervek, a főiskolákat képviselő tanárok és munkatársak, a férfi kosárcsapat tagjai, fitnesz stúdió, a Gála Társastáncklub, kistérségi társulások, média és még hosszan lehetne sorolni.

Mindenki azt főzött, amit szeretett volna, így volt választék, tésztákból, húsokból, egyebekből. A kosarasok ezúttal is zsákoltak. Bár nem labdával, hanem közel 300 darab kukoricával. Jó fogadtatása volt a főiskolák által készített sokféle palacsintának, melynek ára a piaci viszonyokhoz képest nagyon kedvező volt.

Többen tették le a voksot a prószák mellett, így dr. Gyimesi Endre polgármester is, aki elárulta, ez a kedvenc étele.
– Örömmel láttuk, hogy a Szent Család Óvodába egy csoporttal több gyerek jelentkezett a városból és annak környékéről, így az intézmény fejlesztése szükségessé vált. A város, az ingatlan bővítés feltételeit megteremti, de a felszerelést ezen hozzájárulással tesszük meg – mondta a polgármester.
A kedvezményezett óvoda dolgozói játszóházzal kedveskedtek a strandoló gyerekeknek.

– A kollégáim egész nap folyamatos beosztással készítik a játékokat – mondta Kovácsné Ujj Andrea óvodavezető. – Nagyon sok szülővel is találkoztam, illetve kilátogatott a rendezvényre néhány egyházi személy is, hogy ők is támogassák a kezdeményezést. A korábbi években is itt voltunk a jótékonysági napon és örülünk, hogy az idén mi kapjuk a támogatást. Egy, másfél milliós összeg várható.

A jövőben szívesen pályáznának a főiskolák is az efféle hozzájárulásra, jegyezte meg Zsigmond Edit az egészségügyi főiskola képzési igazgatója, miközben elmondta, a hagyományos jótékonysági rendezvényen ők is a kezdetektől részt vesznek.

A menün nem változtatva, a jól bevált palacsintákat kínálják. Az idén 20 literes alapból sütötték ezeket, többségében házi lekvárral töltve.
A korábbi gulyásról váltottak a kosarasok Kámán Tamás csapatkapitány javaslatára a kukoricafőzésre. E kedvelt strand eledelből jócskán fogyott, miközben a rajongók kihasználták, hogy találkozhatnak kedvenc sportolóikkal.

A Gála Társastáncklub idén már tartott családi napot az Aquacity területén, és most ismét kivonultak, hogy pörköltet, sült hús kínáljanak. Emellett öt formációs koreográfiát is bemutattak, bár a technikai feltételek (hangosítás) az élvezhetőség rovására mentek.

Pál Petra az Aquacity marketingvezetője elmondta, az időjárás miatt a vártnál kevesebb látogatója volt a programnak. Ez összességében az egész idei nyárra elmondható, hiszen a sok hidegfront és eső miatt, átlag alatti forgalmat könyvelhettek el. Ennek ellenére nem terveznek meghosszabbított nyitva tartást.


Bánfi Kati

Tartalom megosztása: