keresés a weboldalon

Jótékonykodnak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jótékonykodnak (Videó)

2017 június 29 - csütörtök
Sör, virsli, hagymásbab, ügyességi játékok és jótékonysági főzés – ezzel várják idén is az Alsójánkahegyi fesztiválra az érdeklődőket. A program részleteiről ma tájékoztatták a sajtó képviselőit a Városházán.

Bud Spencer és Terenc Hill, ők a kertvárosi rendezvény emblematikus arcai. Három évvel ezelőtt még a szervezők sem gondolták, hogy az ötlettel ennyi látogatót csalogatnak Egerszegre – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester. Azóta ennek a nyári mulatságnak a népszerűsége töretlen. A filmek jeleneteit felidéző vidám játékok, a kulturális-, és gasztronómiai programok minden korosztályt megszólítanak. Az egyik ilyen a közkedvelt sör-virsli verseny.

Galbavy Zoltán településrészi önkormányzati képviselő:

A fesztiválon tavaly hirdettek először jótékonysági főzőversenyt. Akkor kilenc csapat közel 150 ezer forintot gyűjtött a kórház gyermekosztálya számára. A Zala-Kaland Egyesület elsőként ajánlkozott az idei feladatra, melyre másokat is várnak. A befolyt összeggel a pózvai gyermekotthon lakóinak életkörülményeit javítják.

Kirschner Béla, a Töröttszárnyú Pillangók Alaptívány titkára:

A szervezők felhőtlen kikapcsolódást ígérnek július 22-re. A Mindszenty iskola udvarán késő estig szórakoztatják majd a vendégeket. A főzőversenyre a program közösségi oldalán lehet jelentkezni.

M.E./P.V.B.

Tartalom megosztása: