keresés a weboldalon

Jótékonykodtak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jótékonykodtak (Videó)

2016 szeptember 15 - csütörtök
Rekordok dőltek meg a második Vadpörkölt és Borfesztiválon. A rendezvénysorozat egyik fő attrakciója a jótékonysági főzőverseny volt, melyen nem csak a nevező csapatok száma, hanem a cél érdekében összegyűlt pénzadomány is felülmúlta az előző évit. Ezt ma adták át a kedvezményezett gyermekotthon számára.

A megyeszékhelyen 2008-ban hívták életre a Belvárosi Szüretet. Azóta ilyen és ehhez hasonló programot az ország több pontján is rendeznek. Az egyediség jegyében két éve új elképzelések szerint szerveztek Vadpörkölt és Borfesztivált – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

Az egyedivé és országosan is népszerűvé vált esemény idén megkapta a Magyar Termék Nagydíjat. Ilyen elismeréssel Zalaegerszeg már kétszeresen büszkélkedhet – mondat el Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője.

Az idei Vadpörkölt és Borfesztiválon a vadételek 72 kondérban, a lehető legváltozatosabb módon készültek. A csapatok összesen több mint egymillió forintot gyűjtöttek a Híd a Gyermekekért Alapítvány javára.

Magyari Attila, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója elmondta: az adományt többek között játékokra és berendezési tárgyakra költik majd.

A főzőverseny mellett egy civil összefogás eredményeként a motoros-társadalom is jótékonykodott. Felvonulásukra közel 200 résztvevő érkezett. Így a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint a Kéklámpás Ördögök Motoros Egyesület együttesen több mint 350 ezer forinttal segítette a Remény Gyermekei Alapítványt.

V.D./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: