keresés a weboldalon

Jótékonysági bál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jótékonysági bál (Videó)

2017 február 20 - hétfő
Hetedik jótékonysági bálját tartotta hétvégén a Koraszülöttmentő- és Gyermekintenzív Alapítvány. A rendezvényen felidézték az elmúlt év jelentős pillanatait és ismertették a terveket. A program részeként átadták a Gyógyító mosoly- és tündérkéz díjakat.

A koraszülöttmentő csapat tavaly közel 140 alkalommal sietett a különleges törődést igénylő újszülöttek segítségére- hangsúlyozta köszöntő beszédében Dóra János. A kuratórium elnöke örömmel számolt be arról, hogy 2016-ban 11 millió forintot gyűjtöttek a szja 1 %-ból.

A kórházban tavaly közel 200 újszülöttet kezeltek, közülük csaknem 30-an 1500 gramm alatti súllyal jöttek a világra- tájékoztatta a résztvevőket dr. Gárdos László. Az osztályvezető főorvos úgy fogalmazott: Bár az alapítvány állami feladatot lát el, működése nem volna biztosított a jótékony felajánlások nélkül.

A rendezvényen Vigh László országgyűlési képviselő bejelentette: magánemberként idén is 100 ezer forinttal támogatja az alapítványt. A politikus mellett több cég is segíti a koraszülöttmentők munkáját. Köztük a Flex Magyarország – tájékoztatott Lang János, a cég alelnöke.

A bálon két koraszülött kislány – Doszpoth Bernadett és Szücs Eliza- előadásának is tapsolhattak a résztvevők. Az eü-i dolgozók munkájának elismeréseként Tündérkéz nővér ösztöndíjat idén 3-an vehettek át: Berta Ferencné, Bodorkósné Kaszás Ilona és Fórisné Pumer Andrea. A Gyógyító mosoly díjat ezúttal Hegyi Johanna szakorvos-jelölt kapta.

N.D./E.K.

Tartalom megosztása: