keresés a weboldalon

Jótékonysági nap az AquaCityben (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jótékonysági nap az AquaCityben (Videó)

2015 augusztus 11 - kedd
Rekordok dőltek meg hétvégén az AquaCity jótékonysági napján. Mintegy 6000 fürdőző, valamint félszáz főzőcsapat több mint 11 millió forintot gyűjtött össze. A rendezvény ezúttal kettős célt szolgált: a bevételből a kórház genetikai laboratóriumának eszközbeszerzését, valamint a színház fogadóterének felújítását segítik.

A jótékonysági napot 2002-ben szervezte meg először a Zalaegerszegi Önkormányzat és a vízicsúszdapark. A hagyományokhoz híven a város közéleti személyiségei, intézményei, vállalkozásai és civil szervezetei idén is főzőversennyel segítették a cél elérését.

A helyben készült ételek értékesítéséből befolyt összeget, különböző felajánlások és a belépődíjak is kiegészítették – mondta el Balaicz Zoltán polgármester.

A jótékonysági napra idén is több fiatal érkezett. Volt, aki palacsintát készített, mások frissensültekkel várták a vendégeket. A városi diákönkormányzat menüjéről Zsálek Balázs tájékoztatott.

A Zala-Depo, a Zalai Közszolgáltató és a Müllex-Körmend Kft. együtt alkottak egy 15 fős csapatot. Ők közösen több mint 80 ezer forintot „főztek össze”. A csapat sikerességéről Horváth Márton, a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője számolt be.

A Zalaegerszegi Női Szalon először szervezett ilyen csapatépítő programot. Balaicz Zoltánné, a szervezet egyik alapító tagja érdeklődésünkre elmondta, hogy ez volt első olyan rendezvény, melyen nemcsak az alapító, hanem a pártoló tagok is részt vettek. A hölgyek nagy sikert értek el a gombalevesükkel.

A 14. jótékonysági nap szervezői remélik, hogy a rekordbevétel jól hasznosul majd a Zala Megyei Kórház genetikai laboratóriumának fejlesztésénél, valamint a Hevesi Sándor Színház fogadóterének felújításánál.

V.D./T.S.

Tartalom megosztása: