keresés a weboldalon

Jótékonysági nap értékelése (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jótékonysági nap értékelése (Videó)

2011 augusztus 17 - szerda
Sikeresen zárult idén is az Aqua Cityben rendezett jótékonysági nap. Egyebek mellett ez is elhangzott azon a mai városházi sajtótájékoztatón, ahol bejelentették: a bevételből az extrém sportok kedvelőinek építenek egy létesítményt, ahol a gördeszkások és a kerékpárosok hódolhatnak majd szenvedélyüknek.

A 2002-ben kezdődött jótékonysági programsorozat -Gyutai Csaba polgármester szerint- a szó legszorosabb értelmében éreztette jótékony hatását. Az itt befolyt pénzből ugyanis segítséget kaptak a mentők, a fogyatékkal élők, az időskorúak, az óvodák, s néhány nélkülözhetetlen gyógyászati eszköz beszerzését is sikerült finanszírozni. A mostani jótékonysági napon jóval több, mint 2 millió 700 ezer Ft gyűlt össze. A belépőkből, a csapatok által főzött ételek árából, valamint vállalkozások felajánlásából. Gyutai Csaba azt mondta: ezúttal az extrém sportok kedvelőire gondoltak, mégpedig egy gördeszka- és kerékpáros pálya építésével.

– Az idei évben nem egészségügyi intézménynek gyűjtöttünk, hanem az extrém sportok kedvelőinek. Erre most lehetőség nyílt, köszönhetően a város vállalkozóinak, a főzőverseny résztvevőinek, s mindazoknak, akik belépőt váltottak- fogalmazott Gyutai Csaba polgármester.

– Új színfolt lesz városunkban ez a gördeszka- és kerékpáros pálya. Különösen jónak tartom, hogy a terv egy dinamikus korosztályt céloz meg- hangsúlyozta Kugler László, a Sport- és Turizmus Kft. ügyvezetője.

Az új sportlétesítmény a tervek szerint a városi stadion közelében épül fel, amit jövőre – valamennyi feltétel megléte esetén – már birtokba vehetnek a fiatalok.

VN-CSM

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: