keresés a weboldalon

Jubilál a Teleki-kollégium

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jubilál a Teleki-kollégium

2010 október 27 - szerda
Az intézmény fennállásának 35. évfordulója okán a szokásosnál is ünnepélyesebbre tervezték a hagyományos Teleki kollégiumi napok nyitányát, október 26-án. A formabontó napokon a névadó, Teleki Blanka előtt tisztelegnek a diákok.

A szokásoknak megfelelően most is rövid ünnepi műsorral idézték fel a nőnevelés elkötelezettjének életét és megkoszorúzták az épületen belüli domborművét. Ezt követően három kiállítás megnyitó is várta a résztvevőket.

Elsőként az elmúlt három és fél évtized pillanatképeit, apróbb emléktárgyait, albumait bemutató vitrinek engedtek bepillantást a múltba. Az egykor volt hétköznapok és ünnepek világába. Kimenők, ballagási képek, a lakók névsora, kiragadott emlékek, szubjektív lenyomat az intézetről, melyet három igazgató irányított az elmúlt években.

A klubszobában, a kollégium lakóihoz közel egy éves munka és baráti szálakkal kapcsolódó Nemes László festőművész cím nélküli, őszi hangulatú, főként a nőt megjelenítő festményei tárultak a diákok elé. A megnyitón Gyutai Csaba polgármester méltatta a művészt, a tanulók pedig magvas gondolatokkal, népzenével ajándékozták meg a kiállítót.

Végül a kollégium teázójába Preisz József órásmester első kiállítása varázsolt különös atmoszférát. Mintegy megállították az időt néhány pillanatra a régi órák, melyek közül nem is egynek közel 100 éve járják a mutatói a véget nem érő köröket.

A gyönyörű és érdekes darabokból összeállított válogatást Sümegi László kollégiumi igazgató ajánlotta a diákoknak.
A Teleki napok első estéje az Énekmondó együttes koncertjével zárult.
A rendezvény másnapján sportvetélkedők és a szintén hagyományos gólyaavatás és gólyabál kínál kikapcsolódást.

Zala-Lap, b. k.

Tartalom megosztása: