keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Jubilált a Csillagközi óvoda

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jubilált a Csillagközi óvoda

2005 május 03 - kedd
Huszonöt évvel ezelőtt fogadta elsőként a Kertváros gyermekeit a Csillagközi óvoda. A negyedszázados jubileumról ünnepi rendezvénysorozattal emlékeztek meg a jelenlegi és egykori óvónők, óvodai dolgozók, valamint a gyerekek. Az ünnepségen Leier Jánosné óvodavezető emlékezett meg a múltról.

Az időutazásban segítségére voltak a korabeli fényképek, melyeket egy tablón rendeztek össze. Felidézte az óvodavezető a kezdeti időszak nehézségeit, a kilencvenes évek közepén végrehajtott szervezeti változások és az összevonás következményeit, majd pedagógiai sikereikről beszélt. Mint elmondta, mindeddig jól vizsgázott a nevelőtestület által kidolgozott Szivárvány személyiségfejlesztő program. Jók a jelzéseik az iskolák részéről, elégedettek a szülők az iskolai életre való neveléssel, de ami a legfontosabb – fogalmazott Leier Jánosné -, hogy szeretnek óvodába járni a gyerekek.

Ezt szeretnék fokozni az elkövetkezendő években is, tette hozzá, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan tornaszobával gazdagodhat intézményük, majd sort kerít az önkormányzat az épület felújítására is.

A jubileumi ünnepségsorozat részeként a múlt héten minden napra jutott program a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt. Helyet adott az óvoda Ki-Mit-Tudnak, aszfalt rajzversenyen mérhették össze kézügyességüket a kicsik, de vidám hangulatban telt a pénteki Kertvárosi Ovis Nap is, melyen óvodások, szülők, és óvónők közösen játszottak, versenyeztek és szórakoztak.

Tartalom megosztása: