keresés a weboldalon

Jubilált a Zalaegerszeg-Marosvásárhely Baráti Társaság

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jubilált a Zalaegerszeg-Marosvásárhely Baráti Társaság

2023 október 30 - hétfő
20 éves jubileumát ünnepelte a Zalaegerszeg-Marosvásárhely Baráti Társaság. Az önkormányzat Dísztermében tartott ünnepségen felidézték a két testvérváros közös múltjának legjelentősebb eseményeit. Balaicz Zoltán polgármester arany-és ezüst kitűzőt adott át a városok közötti együttműködés legaktívabb résztvevőinek.

Gyimesi Endre, Zalaegerszeg egykori polgármestere köszöntő beszédében emlékeztetett: a Baráti Társaságot az összetartozás érzése hozta létre. Ezt követően Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte az ünneplőket. A polgármester kiemelte: a nemzet sorsközösség, amit a szeretet, a ragaszkodás és a hűség tart össze.

Hóbor Erzsébet, a ZAMA alapítója meghatottan emlékezett vissza arra, amikor 20 éve 15 fővel megalakult a Baráti Társaság. Az egyesület létszáma mára 87 főre gyarapodott. Fontos célkitűzésük, hogy a fiatalokat is tudják mozgósítani, így legyen utánpótlás. A társaság elnöke, Major Gyuláné szerint az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb eredménye a rendszeres találkozás, ami kitűnő lehetőség a véleménycserére, új kapcsolatok építésére, s a már meglévők erősítésére.

Videógaléria

Cseh Gábor, a Marosvásárhely-Zalaegerszeg Baráti Társaság elnöke beszédében elmondta: a két város között szimbolikus hidat – a szeretet és az összetartozás hídját – hozták létre 20 évvel ezelőtt. Balaicz Zoltán polgármester az ünnepség végén arany és ezüst kitűzőt adott át a Baráti Társaság képviselőinek.

S.A./B.P.

Fotó: Tóth János

Képgaléria

Tartalom megosztása: