keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Jubileum fesztivállal

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jubileum fesztivállal

2005 augusztus 29 - hétfő
Az alapításának harmincadik évfordulóját ünneplő Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar az elmúlt szombaton hét együttest látott vendégül. A nemzetközi fúvósfesztivál résztvevői délelőtt a Dísz térre vonultak, délután pedig az Alsóerdőn adtak show-műsort.

Ezt megelőzően, péntek este a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tartott jubileumi koncerttel örvendeztették meg megyeszékhely zeneszerető polgárait. Az esemény kapcsán az együttest működtető alapítvány elnöke, Gyenese Zsolt karmesteri díszpálcával lepte meg az alapítót, Farsang László karnagyot, és emlékérmet adott át a zenekarban leghosszabb ideje muzsikálóknak.

A jubileumi ünnepségsorozatot az immár harmadik alkalommal megrendezett fúvóstalálkozó is színesítette, melyen Barcs, Kőszeg és Sárvár városi fúvószenekarát, Nagykanizsa ifjúsági fúvószenekarát, valamint az ausztriai Drassmarkt, Grossklein és a horvátországi Samobor együttesét láttták vendégül. A zenekarok menetzenével vonultak a Dísz térre, ahol dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntötte őket.

Kora délután város több pontján is térzenével kedveskedtek a lakóknak, majd az alsóerdei gyermektáborban folytatódott a program. A fúvószenekarok, rockkoncertek hangulatát idéző, hamisítatlan show-műsorát lelkesedéssel fogadta a közönség.

Tartalom megosztása: