keresés a weboldalon

Jubileum (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jubileum (Videó)

2016 szeptember 22 - csütörtök
Fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte a Gasparich úti Idősek Otthona. A jubileum alkalmából nagyszabású rendezvényt tartottak, melyen az ellátottak mellett a hozzátartozók, a civil szervezetek képviselői, valamint a város elöljárói is részt vettek.

Dormán Istvánné 2006-ban elsőként költözött be a volt József Attila Általános Iskola épületébe. A most 86 éves Mária néni jelenleg is egyágyas apartmanban él, s máig aktív tagja a közösségnek. A jubileum alkalmából az intézmény dolgozói, valamint a város vezetői köszöntötték. Mellette Tóth Józsefnét virággal ünnepelték, mivel az idős hölgy a napokban tölti be 91. születésnapját. Ő a rendezvényre Aranyosi Ervin „Ölelj, szeress kortalanul” című versével készült.

A mintegy 750 millió forintból átalakított Idősek Otthonában jelenleg 99-en élnek. Ellátásukról 54 dolgozó gondoskodik – tájékoztatott Bálintné Szalai Anikó, az Idősek Otthonának vezetője.

Az otthon 2006. július 15-én nyitotta meg kapuit a szépkorúak előtt. Ezzel az akkori önkormányzati vezetés nagy hiányt pótolt az idősellátásban. Azóta évről évre nő az igény a bentlakásos intézmények iránt – mondta el Balaicz Zoltán polgármester, aki hozzátette:

A jubileumi ünnepségen többek között Gombos Luca egy zalai népdalcsokorral, a Körtánc Alapfokú Művészeti Iskola pedig táncműsorával lépett színpadra. A szervezők egy meglepetéssel is készültek. Ők voltak a Kutyakölykök, akiket a Csillag születik című műsorból ismerhet a közönség.

V.D./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: