keresés a weboldalon

Jubileum (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jubileum (Videó)

2016 június 20 - hétfő
20 éves a jánkahegyi kápolna. A jubileum alkalmából ünnepi szentmisét tartottak, melyre – az esős idő ellenére- többen is ellátogattak.

Galbavy Zoltán, a településrész önkormányzati képviselője egy népi hiedelmet idézett fel. A környékbeliek ugyanis minden évben megtartják az Antal napi búcsút, amikor a szentmise sem maradhat el.

Ezúttal a résztvevők a stációkkal övezett két évtizede felszentelt kápolnát is ünnepelték. Balaicz Zoltán polgármester beszédében a Jánkahegy összetartó közösségét emelte ki.

Egy ilyen álom született 1993-ban. Két évvel később Gyimesi Endre, az akkori polgármester, a kezdeményezés mellé állt. Így 1996-ban már avatták is a Szerdahelyi Károly által tervezett kápolnát. A polgármester köszönetet mondott még Horváth Józsefnek, aki a kezdetektől fogva renden tartja az épületet és annak környékét.

Hováth István plébános elmondta, hogy a családjának a közelben van egy hegyi birtoka. Felidézte azokat a gyermekkori emlékeit, amikor még a kápolna nem volt.

A megemlékezések után ünnepi szentmisét tartottak, melyet Horváth István plébános a jelenlegi és az elhunyt gazdákért celebrált.

N.D./E.K.

Tartalom megosztása: