keresés a weboldalon

Jubileum (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jubileum (Videó)

2019 november 15 - péntek
10 éves Zalaegerszegen a kétnyelvű képzés. A Petőfi-, és a Dózsa-iskola az Art moziban tartotta ünnepségét, melyen a tanulók adtak angolnyelvű műsort. A programra – a társintézmények vezetői mellett – a szakma elismert képviselőit is meghívták.

A közönség elsőként Paul McCartney és Stevie Wonder klasszikusának feldolgozását hallhatta, ami a két általános iskola közös múltjára és harmonikus együttműködésére utalt. Ezt követően – különböző műfajú produkcióikkal – sorra léptek színpadra a diákok. Az eseményen részt vett Makovecz Tamás, aki 10 éven át igazgatója volt a két tagintézményből álló belvárosi iskolának. A kétnyelvű képzés megálmodója és elindítója az elmúlt esztendők sikeréről beszélt.

Makovecz Tamás, elnök, Humánigazgatási Bizottság ZMJV:

Az itt végzett fiatalok rendkívül jó eredményeket értek el. A legtöbben már középfokú nyelvvizsgával kezdik középfokú tanulmányaikat.

Drávecz Csabáné, igazgató, Zalaegerszegi Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola:

Kovács Éva, igazgató, Zalaegerszegi Petőfi Sándor Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola:

Az intézmények népszerűségére a tankerület is büszke. Kajári Attila tankerületi igazgató beszédében a pedagógusok elhivatottságát és az idegennyelvismeret fontosságát emelte ki.

Kajári Attila, igazgató, Zalaegerszegi Tankerületi Központ:

A rendezvény vendégei voltak olyan diákok is, akik már gimnazistaként élvezhetik kitartó munkájuk gyümölcsét.

Gerencsér Bálint, gimnáziumi tanuló, Kölcsey Ferenc Gimnázium:

A két iskolának jelenleg mintegy 1200 tanulója van. Kezdetben csupán fél-fél osztály tanulhatta kiemelt óraszámban az angolt. 2013 óta évfolyamonként egy-egy, ami kielégíti a városi igényeket.

Sz.É./F.M.

Tartalom megosztása: