keresés a weboldalon

Jubileum (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jubileum (Videó)

2017 január 27 - péntek
Idén ünnepli Zalaegerszeg első, 1247-es írásos említésének 770. évfordulóját. Ebből az alkalomból a város egész éves programsorozatra készül. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester pénteken tájékoztatta az újságírókat.

A rendezvények között több olyan esemény is szerepel, melyek kimondottan a jubileumhoz kapcsolódnak, míg az egyéb, – hagyományos – programok új köntösben várják majd a zalaegerszegieket. 2017-ben például új kötetek és kiadványok jelennek meg. Ezek közül az elsőt, a Városrészi kalandozásokat pénteken mutatta be Balaicz Zoltán polgármester.

A kínálatban ezen kívül tudományos konferenciák, emlékülések, új köztéri alkotások, koncertek, fesztiválok, sportesemények és jövőbe mutató beruházások egyaránt szerepelnek.

A rendezvénysorozat egyik csúcspontja Zalaegerszeg rendezett tanácsúvá válásának évfordulója, azaz a város napja lesz. Ehhez kapcsolódóan a hagyományoknak megfelelően ünnepi közgyűlést tartanak, melyen átadják majd a díszpolgári, és a Pro Urbe Zalaegerszeg kitüntető címeket. Szintén ezen a napon rendezik meg a 10 évvel ezelőtt indult ZegaSztár 2017-es döntőjét a Hevesi Sándor Színházban.

V.D./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: