keresés a weboldalon

Jubileumi kiállítás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jubileumi kiállítás (Videó)

2015 június 12 - péntek
A testvérvárosi kapcsolatok előtt tisztelegtek pénteken Zalaegerszeg, Marl és Klagenfurt városok képviselői. Az Egerszeg Fesztivál részeként képző- és fotóművészeti kiállítás nyílt a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Az alkotások a városok közötti kötelékeket ábrázolják.

A jubileumi tárlaton két zalaegerszegi fotográfus, Seres Péter és Pezzetta Umberto képei láthatók. Ezek a két évvel ezelőtti Klagenfurti látogatáson készültek. Emellett Manfred Vorholt akvarelljei kaptak helyet a zsinagógában, melyek a zalai megyeszékhelyet és a Marli város látnivalóit örökítik meg.

A tárlatot Balaicz Zoltán polgármester ajánlotta a közönség figyelmébe.

A kiállítás megnyitóján köszöntőt mondott Thomas Hüwe, a Marl – Zalaegerszeg testvérvárosi Egyesület elnöke. Mint mondta, szeretnének arra a barátságra emlékezni, amely az elmúlt 15 évben alakult ki a két város között. Emellett szólt a marli származású festőművészről is, aki alkotásaiban nemcsak helyeket, épületeket ábrázol, hanem a város történelmének egy-egy darabját is megeleveníti.

Zalaegerszeg és Klagenfurt testvérvárosi kapcsolata negyedszázados. Jürgen Pfeiler alpolgármester szerint ez mára már valódi barátsággá fejlődött, amely nem csak az önkormányzatok, de az emberek között is tettenérhető.

A megyeszékhelyen vendégeskedő testvérvárosok képviselői együtt ünneplik meg a hétvégén a város rendezett tanácsúvá válásának 130 éves jubileumát az Egerszeg Fesztiválon.

V.D./T.S.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: